Ideeënplatform Debble
  • Chantal van Velzen

Nieuws - Geef innovatie een boost met Debble Ideation 2.0

Innovatie is belangrijk. En dat niet alleen, het is een onmisbaar onderdeel binnen de organisatiestrategie. Om het innovatieproces te stimuleren en iedereen hierbij te betrekken hebben we een nieuwe versie van Debble Ideation! 

Met dit digitale ideeënplatform betrek je medewerkers niet alleen bij het innovatieproces, maar is dit juist de plek waar innovatie begint. Wij geloven dat iedereen goede ideeën heeft. Ideeën die vaak niet uitgesproken worden of niet bij de juiste mensen terecht komen, waardoor kostbare ideeën en toekomstige innovaties verloren gaan. Super zonde! Om innovatie binnen elke organisatie een echte boost te geven lanceren we het nieuwe digitale ideeënplatform: Debble Ideation 2.0.

Hoe werkt het?

Start eenvoudig een innovatie door een idee aan te maken. Voeg hier vervolgens een omschrijving, collega’s, documenten, afbeeldingen en links aan toe en het innovatieproces kan beginnen. Collega’s kunnen nu discussiëren rondom het idee met de integratie van Yammer. Daarnaast is het ook mogelijk om een idee te ‘liken’. Dit is belangrijk omdat het aantal likes een manier kan zijn om te bepalen of een idee voldoende draagvlak heeft om verder uitgevoerd te worden. Meer zichtbaarheid creëren voor een idee? Dat kan door een idee op de voorpagina te promoten in de slider.

Van idee naar innovatie

Om van idee tot een echte innovatie te komen is samenwerken belangrijk. Binnen Debble Ideation maken we op de achtergrond direct een samenwerkingsomgeving aan zodat je alle benodigdheden om een innovatie te realiseren binnen handbereik hebt.

innovation ideation set

Daag je medewerkers uit

In versie 2.0 van Debble Ideation hebben we challenges toegevoegd. Met deze functionaliteit daag je medewerkers uit om met suggesties of ideeën te komen voor een probleem of innovatievoorstel. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we onze klanttevredenheid verbeteren? Medewerkers kunnen vervolgens met suggesties of ideeën komen om dit te realiseren waarna iedereen kan stemmen. Voeg ook een einddatum toe om echt vaart te zetten achter een innovatie.

Uiteraard kun je de ideeën doorzoeken, sorteren en categoriseren. Daarnaast is Debble Ideation volledig geïntegreerd met onze andere samenwerkingsoplossingen en 100% responsive.

capture ideas. drive innovation.

Meer weten over Debble Ideation? Lees dan de uitgebreide blog of download de factsheet.