Skip to main content

Geef jouw intranet een boost met Debble en Viva Connections

Hoe kom ik ook alweer bij het intranet? En hoe start ik het intranet op via mijn tablet of telefoon? Waar kan ik nieuws of applicaties vinden? Herken je deze vragen binnen jouw organisatie? Veel medewerkers slaan het intranet over omdat het slecht toegankelijk is.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat slechts 13% van de medewerkers het intranet dagelijks weet te vinden! In dit blog laten we zien dat het ook anders kan met de combinatie van Debble en Microsoft Viva Connections.

De klassieke uitdagingen van het intranet

Het intranet heeft niet altijd een even goede reputatie onder medewerkers. Dit is dan ook terug te zien in de globale cijfers rondom het dagelijks gebruik van het intranet. Dit is erg jammer aangezien het moderne intranet een steeds belangrijkere rol te vervullen heeft als het centrum van de digitale werkplek. Om dit probleem goed te kunnen tackelen is het belangrijk om eerst te kijken naar de belangrijkste redenen waarom sommige medewerkers het intranet mijden.

Uit diverse onderzoeken komt een breed scala aan redenen naar voren. De belangrijkste zijn samen te vatten in deze punten:

  • Toegankelijkheid – Medewerkers hebben geen makkelijke manier om snel bij het intranet te komen.
  • Onpersoonlijk – Informatie is te vaak algemeen, niet up-to-date en het intranet mist een persoonlijk en sociaal karakter.
  • Informatie overload – De hoeveelheid aan informatie maakt het lastig om de relevante zaken eruit te halen.
  • Onduidelijk – Wat kan ik vinden op het intranet, en waar is het dan te vinden? Het ontbreken van goede zoekmogelijkheden of een handige structuur versterken het gevoel van het intranet als een “black box” aan informatie.

Uit deze punten blijkt dat er niet één oplossing is om het intranet naar een volgend niveau te tillen. Een modern intranet moet op verschillende vlakken oplossingen bieden voor al deze uitdagingen. Ook is techniek maar een deel van de oplossing. Het toevoegen en structureren van content is van cruciaal belang voor het succes van een intranet.

Wat is Microsoft Viva Connections?

In de inleiding wordt Microsoft Viva Connections al een paar keer genoemd. Misschien gaat er bij jou direct een lampje branden of wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Microsoft Viva Connections is onderdeel van het grotere Microsoft Viva platform. Microsoft Viva is een zogenaamd “Employee Experience platform” dat zich richt op het verbeteren van de digitale ervaring van medewerkers met als doel mensen en teams in hun kracht te zetten. Microsoft Viva is een nieuw onderdeel van het Microsoft 365 platform. In een eerder blog over Debble en Viva vertelden we al iets meer over alle onderdelen van Microsoft Viva. In dit blog gaan we hier niet verder op in. Nog even specifiek voor Microsoft Viva Connections;

Microsoft Viva Connections is een digitale hub waar nieuws, documenten en andere belangrijke zaken samenkomen. Beschikbaar in Microsoft SharePoint en Teams.

Debble en Viva Connections een krachtige combinatie

Debble is een out-of-the-box social intranet met een aantal slimme functionaliteiten die organisaties kunnen helpen met het oplossen van een aantal van de klassieke uitdagingen. Bijvoorbeeld door het breed toepassen van doelgroepen binnen het intranet. Met behulp van doelgroepen kun je informatie veel gerichter aanbieden aan groepen medewerkers. Het resultaat; minder overdaad aan irrelevante informatie en een meer persoonlijke ervaring.

Met de unieke Debble widgetzone kunnen medewerkers zelf widgets toevoegen aan het de homepagina van het intranet. Ze kunnen dus zelf bepalen hoe hun intranet homepagina eruitziet, over een persoonlijke ervaring gesproken!

Notificaties binnen Microsoft Teams

Een van de nieuwste oplossingen van Debble is de mogelijkheid om medewerkers te bereiken met behulp van notificaties in Microsoft Teams. Microsoft Teams is een van de snelst groeiende samenwerkingstools wereldwijd. Met 145 miljoen dagelijkse gebruikers kun je gerust zeggen dat steeds meer medewerkers Microsoft Teams gebruiken in hun dagelijkse werk. Door informatie naar de medewerker toe te brengen in het platform waar hij of zij dagelijks gebruik van maakt, zorgen we ervoor dat belangrijke updates niet zomaar over het hoofd gezien worden. Dit maakt het intranet een stuk toegankelijker voor veel medewerkers.

debble nieuws in teams

Viva connections en Debble

Met de komst van Microsoft Viva Connections doen we hier een schepje bovenop. Door jouw Debble intranet te combineren met Microsoft Viva Connections, is het ineens ook volledig te gebruiken vanuit Microsoft Teams! Hiermee is het intranet voor veel medewerkers ineens maar één muisklik weg van een chat met een collega of wanneer je uit een video vergadering komt!

Het intranet is hiermee toegankelijker dan ooit. Of je nu thuis of op kantoor werkt, achter een laptop of met een mobiel; het intranet is altijd snel te raadplegen. En als er belangrijke ontwikkelingen zijn, ben je altijd direct op de hoogte met behulp van de notificaties. Zo geef je het intranet niet alleen een flinke boost maar kan je intranet ook effectief functioneren als het centrum van de digitale werkplek. Waarom dat belangrijk is kun je teruglezen in ons blog: waarom het intranet en de digitale werkplek niet zonder elkaar kunnen.

microsoft viva en Debble

Benieuwd hoe een Debble social intranet jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op voor een demo.