Customer Arcadis

Implementie van een nieuw social intranet in 10 weken in 10 landen

Projectinformatie

Klant
Arcadis
Product
Debble Meertalig intranet
Locatie
Europa, Verenigd Koninkrijk, Midden-Oosten, Australië

Een intranet voor 6.000 gebruikers

Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en consultancyfirma voor de natuurlijke en bebouwde omgeving. Samen met hun klanten werken zij aan buitengewone en duurzame oplossingen, en leveren daarvoor onder meer diensten op het gebied van ontwerp, advies, engineering, project- en programmamanagement.


De uitdaging

Van 11 verschillende intranetten naar één Europees intranet

Arcadis groeit snel, hiermee kwamen ook de behoefte aan een gestructureerd intern communicatiebeleid steeds meer naar voren. Dit resulteerde in elf verschillende intranetten die door heel Europa werden gebruikt. Niet alleen verschilde de ‘look and feel’ in ieder land, maar ook de werknemers vonden het lastig om de juiste informatie te vinden op al die verschillende locaties.

Requirements

Microsoft Office 365

Karin van der Lustgraaf: “Arcadis heeft gekozen voor het platform Microsoft Office 365. Het voorziet ons van een responsive platform dat aan de eisen van de gebruikers voldoet. Bovendien zijn er partners die een oplossing aanbieden binnen het Office 365 platform dat onze behoefte vervult. Daarom was een van de meest belangrijke vereisten voor de leverancier van een nieuw intranet dat zij ons een standaardproduct konden aanbieden. We hebben niet de capaciteit om dit helemaal zelf op te zetten. Door dit standaardproduct te kiezen, profiteren we van een bewezen oplossing zonder benodigd maatwerk.”

Customer Arcadis Debble intranet

Oplossing

Informatieaanbod per land

Kathi Wimmer: “Door voor Debble Workplace te kiezen, profiteren we van de voordelen van een standaard product. Eerst waren we bang dat een out-of-the-box oplossing ons niet zou kunnen voorzien van de mogelijkheid tot het flexibel aanpassen van het intranet naar de structuur van onze organisatie. Gelukkig hoefden we ons hier geen zorgen om te maken. We waren onder de indruk van de maatwerk-flexibiliteit, om zo het portal te creëren dat aan onze wensen voldeed. Daarom hebben we het omgedoopt tot ‘The Intranet’.”

Karin van der Lustgraaf: “We hebben het intranet zo ingedeeld dat we niet alleen informatie op landelijk niveau kunnen verschaffen, maar ook in verschillende talen. De techniek die hiervoor is gebruikt heet ‘variations’ en zorgt ervoor dat we nieuws en informatie kunnen publiceren in diverse talen. Heel belangrijk voor onze internationale manier van werken!”

Toekomstige ontwikkelingen

Samenwerken

Nu gaat Arcadis enquêtes rondsturen om erachter te komen wat men van het nieuwe intranet vindt, op welke vlakken het verbeterd kan worden en welke informatie er nog mist. Bovendien zal Analytics toegevoegd worden om zo meer verdiepende inzichten te geven in het gebruik en de adoptie van het nieuwe intranet.

“Debble biedt Arcadis een out-of-the-box intranetoplossing in Office 365, waarmee de elf jaar oude intranetten konden worden vervangen. ETTU heeft ons geholpen met het implementeren van het nieuwe intranet binnen tien weken. We waren onder de indruk van de flexibiliteit van de oplossing, om zo het intranet te creëren dat volledig aan onze wensen voldoet.”

Kathi Wimmer, Hoofd Interne Communicatie bij Arcadis Europe

Bekijk Debble zelf, vraag een demo aan!

Laten we samen bekijken hoe Debble waarde kan toevoegen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op zodat we een persoonlijk demo kunnen inplannen. Are you ready to get Debbled?

Customers demo debble

Meer klantcases

17 landen verbinden in één digitale werkplek


Klant Hero Group

Van een familiebedrijf naar een die werkt als familie


Klant Feenstra

Een succesvol en veilig intranet in Office 365


Klant Quion