Skip to main content
Customere Hero Group

In één digitale werkplek 17 landen verbinden

Projectinformatie

Klant
Hero Group
Product
Debble meertalig intranet
Locatie
Europa

Zo verbindt je 17 landen in één digitale werkplek

Er is al veel geschreven over intranet, de digitale werkplek en de realisatie hiervan. Iedereen kent de standaard valkuilen en toch blijft het lastig om een succesvol platform neer te zetten waar medewerkers daadwerkelijk wat aan hebben. De uitdaging wordt nog groter als meerdere culturen, merken, talen en geografische spreiding een rol spelen.

Dus, hoe pak je de realisatie van een project met zoveel verschillende uitdagingen en dimensies aan? Lees in deze case hoe Hero Group 17 landen in één intranet verbindt.


De uitdaging

Verspreide teams

Door overnames van andere merken is Hero internationaal enorm gegroeid. Je kunt je voorstellen dat dit, naast groei, uitdagingen met zich meebrengt. De verschillende lokale merken (bijvoorbeeld Semper in Scandinavië en Schwartau in Duitsland) met elk hun eigen taal en cultuur, bundelen hun krachten in de Hero Group. Hierdoor wordt internationaal kennisdelen nog belangrijker. Hoe heeft Hero dit aangepakt?

Doelen

Medewerkers wereldwijd verbinden

Als eerste is er een overkoepelend programma gestart met het doel al deze landen, merken en identiteiten samen te brengen. Met het United Local Heroes-programma (ULH) wil Hero de merken met elkaar verbinden. Ze kunnen zo:

  • gezamenlijk hun doel bereiken (United)
  • alle lokale medewerkers en merken hun kracht laten behouden (Local)
  • en er alles aan doen om het beste voor de klant te bereiken (Heroes).

Requirements

Een flexibel platform

De belangrijkste eisen aan het intranet waren:

  • Het intranet moet passen binnen het operating model en de communicatie- en IT-strategie
  • Ondersteuning bieden in het behoud van de eigen identiteit en taal van de landen
  • Gebouwd zijn rondom de gebruiker, die staat centraal

Oplossing

100% SaaS

Tegenwoordig gaan de ontwikkelingen zo snel dat veel organisaties het zelf up-to-date houden van hun platform niet meer aankunnen, laat staan het door ontwikkelen hiervan. Voor Hero betekende dit dat het vertrekpunt van het nieuwe samenwerkingsplatform een SaaS-oplossing in Office 365 is. De oplossing moet flexibiliteit bieden voor specifieke wensen zoals internationale kennisdeling, het behouden van eigen identiteit en kunnen communiceren in verschillende talen.

Door te kiezen voor SaaS kan de organisatie zich focussen op de gebruiker en hoeven ze zich niet bezig te houden met de techniek.

Intranet hero group
Hero Group Bas Kemperman

"Een belangrijke reden dat we voor Debble kiezen, is dat we graag beschikken over de nieuwste mogelijkheden. We creëren een flow waarin medewerkers niet bang zijn voor verandering, maar er naar uit kijken. We zoeken dit proactief op en maken gebruikers enthousiast voor wat komen gaat."

Bas Kemperman, Office 365 Competence Center Manager, Hero Group

Bekijk Debble zelf, vraag een demo aan!

Laten we samen bekijken hoe Debble waarde kan toevoegen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op zodat we een persoonlijk demo kunnen inplannen. Are you ready to get Debbled?

Meer klantcases

Intranet implementatie in 10 weken in 10 landen


Van een familiebedrijf naar een die werkt als een familie


Een succesvol en veilig intranet in Office 365