Skip to main content
Innovatie ideeënplatform

Blog - De mogelijkheden van het digitale ideeënplatform van Debble

Elk bedrijf innoveert op zijn eigen manier. De ene organisatie heeft een aparte Innovatie afdeling en bij een ander bedrijf is het management verantwoordelijk voor innovatie.

Wat ons betreft begint of stopt innovatie niet bij een afdeling of managementlaag. Wij geloven dat iedereen goede ideeën heeft. Ideeën die vaak niet uitgesproken worden of niet bij de juiste mensen terecht komen, waardoor kostbare ideeën en toekomstige innovaties verloren gaan. Super zonde! Om innovatie binnen elke organisatie een echte boost te geven kun je met het nieuwe ideeënplatform niet alleen samenwerken aan ideeën maar ook challenges aanmaken.

Digitaal ideeënplatform

Debble Ideation is een digitaal platform waarop elke medewerker zijn of haar ideeën en suggesties kan delen. Het biedt de mogelijkheid om iedere medewerker binnen de organisatie mee te laten denken over verbeteringen en innovaties. Juist medewerkers die veel klantcontact hebben en zelf midden in de operatie werken zijn de personen met de beste ideeën. Met een digitaal ideeënplatform heb je een simpel en toegankelijke tool waarop medewerkers ideeën kunnen delen.

innovatieplatform

Samenwerken

Om een idee tot uitvoer te brengen is samenwerken van groot belang. Met een idee alleen ben je er namelijk niet. Binnen het ideeënplatform zorgen we ervoor dat alles wat je nodig hebt om een idee tot uitvoer te brengen binnen handbereik is. Op het moment dat je een idee aanmaakt maken we op de achtergrond direct een samenwerkingsomgeving aan. Hier kun je vervolgens een titel, omschrijving en groepsleden aan toevoegen. Uiteraard is het ook mogelijk om belangrijke documenten, afbeeldingen en links te koppelen. Voeg vervolgens een categorie toe zodat de juiste personen jouw idee makkelijk kunnen vinden en je bent klaar om aan de slag te gaan.

Rollen

Zoals in elk team, zijn er bij een innovatie verschillende rollen. Ook deze worden ondersteund in Debble Ideation. Elk idee heeft in elk geval een ‘Owner’ en indien gewenst kun je ook een Coach toevoegen aan een team. Afhankelijk van wat je binnen de organisatie afspreekt zijn coaches de trekkers van het idee en zijn ze verantwoordelijk voor het succes.

Promoot jouw idee

Binnen het platform werken we met likes. Met likes kunnen collega’s aangeven of ze jouw idee interessant vinden. Op deze manier kan er een selectie gemaakt worden van de populairste ideeën die bijvoorbeeld support of budget krijgen vanuit het management. Wil je dat jouw idee extra aandacht krijgt? Dat kan makkelijk door het op de voorpagina in de slider te promoten. Hiermee heb je meer zichtbaarheid en ziet iedereen jouw idee bovenaan de pagina staan.

Challenge je medewerkers

In de nieuwste versie van Debble Ideation hebben we naast de slider op de voorpagina nog een ander belangrijke nieuwe functionaliteit toegevoegd: challenges. Met deze functionaliteit daag je jouw medewerkers uit om met verbeterideeën of oplossingen voor een probleem te komen. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: “hoe gaan we verspilling tegen?”. Collega’s kunnen vervolgens hun suggesties hieraan koppelen waarna iedereen kan stemmen. Op deze manier creëer je een innovatiehub die zowel bottom-up als top-down werkt. Aan een challenge koppel je collega’s, documenten en afbeeldingen. Voeg daarnaast een einddatum toe om echt vaart te maken met innovatie.

innovatie challenge

Sociale interactie

Zoals in al onze producten, speelt de interactie en discussie een belangrijke rol. Met de volledige integratie van Yammer in kun je overal in het platform in contact komen met collega’s. Een zeer laagdrempelige manier om vragen te stellen en informatie te delen rondom een idee, challenge of suggestie.

Statussen en categorieën

Beheer en categoriseer ideeën met statussen en categorieën. Hiermee heb je een duidelijk overzicht en kun je alle ideeën en challenges makkelijk filteren. Je kunt hier ook de eigen organisatie categorieën toepassen waardoor het mogelijk is om Ideation aan je interne innovatieprogramma te koppelen. 

ideeënplatform

Integratie met andere oplossingen

Werk je ook met andere Debble oplossingen zoals Debble Workplace? Dan kun je gebruik maken van de Ideation Widget die de populairste ideeën naar de startpagina van je intranet brengt. Eén geïntegreerde totaaloplossing.

Reporting

Uiteraard wil je zien welke ideeën en challenges het best presteren. In het reporting dashboard zie je de status, categorie, aantal likes, comments, views en aantal suggesties. Zo zie je in één overzichtelijk dashboard snel de beste ideeën en de beste idee-aandragers.

Meer weten?

Download de factsheet met alle informatie over Debble Ideation of vraag een vrijblijvende demo aan.

Over Debble Ideation

Debble Ideation is een oplossing binnen het Debble platform. Volledig gebouwd in Office 365 en SharePoint waarmee iedereen binnen een organisatie ideeën kan generen, ontwikkelen, samenwerken en uitvoeren. Het totale Debble platform bestaat uit een set van geintegreerde samenwerkingsoplossingen; Debble Workplace, Debble Create, Debble Ideation, Debble Editor en Debble Base.