Skip to main content

Innovatie in het hart van uw bedrijfsintranet: Maak kennis met het Debble Ideation platform!

De moderne bedrijfswereld is constant in beweging. Als uw organisatie wil blijven concurreren, is het essentieel om innovatief te blijven en continu naar verbetering te streven. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat u alle briljante ideeën binnen uw team benut? Hoe kunt u een brug slaan tussen de strategische visie van het management en de waardevolle input van de medewerkers op de werkvloer?

Het antwoord? Ons gloednieuwe Ideation platform, nu beschikbaar als extra module van Debble!

Lees verder

Hoe zet je een sterke interne communicatiestrategie op met een intranet?

Interne communicatie vormt het kloppende hart van elke organisatie. Het is de drijvende kracht achter betrokkenheid, efficiëntie en een sterke bedrijfscultuur. In de wereld van vandaag, waar teams verspreid zijn over verschillende locaties en thuiswerken de norm is, is een doeltreffende interne communicatiestrategie van cruciaal belang.

Een waardevol hulpmiddel om deze communicatiestrategie te versterken, is een goed opgezet intranet. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van interne communicatie en laten we je zien hoe een intranet een essentiële bouwsteen kan zijn voor jouw organisatie.

Lees verder

Medewerkers succesvol onboarden op de digitale werkplek

Veel werk maar niet de mensen om het werk op te pakken. Voor veel bedrijven is het huidige tekort aan personeel inmiddels een echte uitdaging. En het mes snijdt aan twee kanten. Het is niet alleen een uitdaging om personeel aan te trekken, ook het behouden van medewerkers is niet zo makkelijk als een paar jaar geleden.

Debble Workplace

Lees verder

Geef jouw intranet een boost met Debble en Viva Connections

Hoe kom ik ook alweer bij het intranet? En hoe start ik het intranet op via mijn tablet of telefoon? Waar kan ik nieuws of applicaties vinden? Herken je deze vragen binnen jouw organisatie? Veel medewerkers slaan het intranet over omdat het slecht toegankelijk is.

Lees verder

De kracht van extern nieuws binnen het intranet

Intranetten zijn traditioneel gezien behoorlijk intern gericht. De focus ligt vooral op het delen van informatie zoals nieuws, evenementen en andere vormen van informatie met alle medewerkers. Het doel; zorgen dat de medewerker de juiste informatie heeft om zijn of haar werk te kunnen doen. Maar is dit nog wel voldoende? Heeft de medewerker genoeg aan alléén intern gedeelde informatie om zijn of haar werk goed te kunnen doen?

Lees verder

Microsoft Viva & Debble

Microsoft Viva is dé nieuwe aankondiging vanuit Microsoft. Maar wat is het precies? En wat kan het jouw bedrijf brengen? In dit blog vertelt Debble Product Owner Corné van Bunnik wat je kunt verwachten van Microsoft Viva en hoe het de digitale ervaring van jouw medewerkers kan versterken.

Debble Workplace

Lees verder

Whitepaper - Dé intranet trends van 2021

Anno 2021 is het intranet geen optie meer, maar een must. In het kader daarvan is het cruciaal om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Daarom beantwoorden we in dit whitepaper een belangrijke vraag: wat zijn de intranettrends voor 2021?

Lees verder

Debble introduceert integratie met Meltwater

Zou het niet superhandig zijn om altijd een goed beeld te hebben bij wat er in de wereld buiten het bedrijf om eigenlijk allemaal gebeurt? Wat wordt er allemaal over jouw bedrijf gezegd in de traditionele media of op social media? Wat zijn hot topics bij je belangrijkste externe stakeholders? Waar zijn je concurrenten allemaal mee bezig? Allemaal informatie die de kwaliteit van de interne besluitvorming flink kan verhogen!

Debble Workplace

Lees verder

Wat is een social intranet en wat kan jij ermee?

Termen als 'intranet', 'social intranet', 'samenwerking' en 'digitale werkplek' vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar wat houden deze hot topics nu precies in? In deze blogpost bespreken we wat deze concepten betekenen én hoe ze onderling verbonden zijn.

Lees verder

Waarom Microsoft Teams de beste samenwerkingstool voor jouw organisatie is

Microsoft Teams is slechts een paar jaar geleden officieel gelanceerd, maar organisaties die het gebruiken kunnen zich nu geen andere manier van samenwerken meer voorstellen. Sterker nog, voor sommige organisaties is het vooruitzicht om Teams te gebruiken een leidende factor in de transitie naar de cloud. Maar hoe heeft een product als Teams zo snel zo’n enorme impact teweeg gebracht? En wat is het grote geheim waar miljoenen gebruikers wereldwijd van profiteren?

Debble Workplace

Lees verder

Snel aan de slag met Microsoft Teams

De afgelopen dagen heb ik veel vragen gehad met betrekking tot het gebruiken van Microsoft Teams. Aangezien heel Nederland de komende drie weken zoveel mogelijk thuis gaat werken, leek het ons nuttig om even wat tips te delen.

Lees verder

Een digitale werkomgeving lanceren? Begin met een POC

Het lanceren van een nieuwe digitale werkomgeving is voor organisaties een grote strategische keuze. Deze investering is vooral geënt als ondersteuning op het primaire proces, dus is het voor veel organisaties moeilijk om in eerste instantie te herkennen hoeveel winst deze oplossing gaat opleveren.

Lees verder

 • Franck van Diest

De big bang die Microsoft Teams heet

Inmiddels is Microsoft Teams aardig ingeburgerd, althans, in onze wereld. Ik werk in een omgeving met nagenoeg alleen maar Office 365 gebruikers. En daarmee bedoel ik dan onze klanten.

Lees verder

Microsoft Teams als vervanger voor zakelijke WhatsApp groepen?

Veel teams en collega’s hebben onderling chat groepen in WhatsApp waarin zowel lol wordt gemaakt als zakelijke informatie wordt gedeeld. Dit gaat zover als het uitwisselen van gegevens over klanten of cliënten, tot aan het delen van wachtwoorden! Eigenlijk kan dit niet, zeker niet in het kader van informatiebeveiliging en AVG.

Lees verder

Microsoft Teams as a replacement for business groups in WhatsApp?

Many teams and colleagues have chat groups in WhatsApp that both serve the purpose of fun and sharing business information. This goes as far as the exchange of information about customers or clients, up to the sharing of passwords! To be honest, this is not OK, especially not in the context of information security and GDPR.

Lees verder

 • Jeroen Wehkamp

Blog - Waarom is design zo belangrijk?

Bij design gaat over het plaatsen van de juiste tekst, afbeeldingen en pictogrammen op de juiste plek. In deze blog leggen we uit waarom en geven we je een aantal super tips. 

Lees verder

Privacy policy

Dit is de privacyverklaring van Debble. Hierin leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen en verwerken wanneer je gebruik maakt van Debble. Ook leggen we uit hoe lang we deze bewaren, met welke verwerkers we de persoonsgegevens delen en wat jouw rechten zijn. Wij vinden het belangrijk om hier transparant over te zijn en ervoor te zorgen dat je hier goed van op de hoogte brengt. We raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen en regelmatig te controleren op wijzigingen.

Gegevensverwerking

Debble verwerkt persoonsgegevens om jou de beste ervaring te kunnen bieden. Als wij je persoonsgegevens gebruiken, is dat meestal om voor jou relevante informatie te tonen. Bijvoorbeeld nieuws dat relevant voor jou is omdat je onderdeel bent van een specifiek team, bedrijfsonderdeel of functiegebied. Profielinformatie, informatie over jouw persoonlijke voorkeuren en andere persoon gerelateerde gegevens staan allemaal opgeslagen op de Microsoft 365 en Azure AD omgeving van jouw werkgever. In een enkel geval zullen wij deze tijdelijk opslaan, dit staat beschreven in de onderstaande paragrafen.

Categorieën

De persoonsgegevens die wij verwerken zijn:

 • Profielinformatie. Bijvoorbeeld om een persoonlijk welkom bericht te kunnen tonen, hiervoor gebruiken wij jouw voornaam, achternaam, profielafbeelding en email adres. Daarnaast vragen wij op of je lid bent van specifieke AD groepen zodat we weten of content relevant voor jou is. Deze gegevens worden niet opgeslagen door Debble.
 • Logdata. Debble wil graag een prettige en stabiele gebruikservaring bieden aan iedereen die gebruik maakt van de Debble producten. We houden de prestaties van onze producten dan ook nauwkeurig in de gaten. Wanneer er zaken niet goed gaan worden foutcodes naar Debble geschreven. Deze logdata kan de volgende zaken bevatten; de pagina die je bezoekt, de tijd en datum van jouw bezoek en de reden van de foutmelding.

Bewaartermijnen

De gegevens die Debble verwerkt worden alleen in het geval van logdata opgeslagen. Deze bewaartermijn voor deze verwerking is 30 dagen.

Verwerkers

Wij kunnen jouw persoonsgegevens delen met verschillende partijen als dit nodig is voor het doel. Met deze verwerkers hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten om te zorgen voor een passende beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Wortell blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Met de volgende verwerkers kunnen gegevens gedeeld worden:

 • Microsoft (hosting)

Beveiliging

Debble treft technische en organisatorische maatregelen om de persoonsgegevens die wij verwerken te beveiligen. Ons informatiebeveiligingsbeleid is ingericht conform internationale normen. Bij inhoudelijke vragen over hoe Debble dataverkeer beveiligt, kun je contact met ons opnemen.

Push Notifications

We maken gebruik van het notificatie systeem van Microsoft Teams om jou op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen. Je kunt notificaties ten alle tijden uitzetten door jouw profielinstellingen in Microsoft Teams aan te passen.

Automatische besluitvorming

Debble maakt geen gebruik van automatische besluitvorming op basis van jouw persoonsgegevens.

Verzoeken

Je kunt een verzoek om gebruik te maken van je privacy-rechten indienen door je verzoek te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat je bent wie je zegt de bent, nemen we contact met je op om je identiteit te verifiëren. Wij reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken op jouw verzoek. We rekenen voor deze verzoeken géén kosten. Als je veelvuldig herhaalde verzoeken bij ons indient om gebruik te maken van je rechten kunnen we je verzoek weigeren of hiervoor redelijke administratieve vergoedingen vragen, dit doen wij altijd pas nadat we deze kosten aan jou kenbaar hebben gemaakt

3 problemen van Microsoft Teams opgelost

3 problemen van Microsoft Teams opgelost

Microsoft Teams is een ontzettend mooie tool die organisaties helpt om snel en zonder beperkingen samen te werken. In deze whitepaper lees je hoe je het overzicht behoudt en collega’s sneller op een veilige manier aan de slag kunnen.

Microsoft Teams: de uitdagingen en problemen

Het opzetten van projectgroepen, het delen van documenten, chatten en videobellen een fluitje van een cent. In al dat gemak schuilen een aantal gevaren. Hoe zorg je dat onbegrensd samenwerken niet leidt tot bijvoorbeeld een beveiligingsrisico?

We zien dat organisaties zich zorgen maken over de schier onbeperkte mogelijkheden van Microsoft Teams. Dat is ook niet zo gek, want wat gebeurt er precies nadat een team is aangemaakt?

Dat is onzichtbaar en degene die deze projectgroepen starten houden niet bij alles wat ze doen rekening met de security- en governance-richtlijnen van de organisatie.

Medewerkers willen gewoon zo efficiënt mogelijk hun werk doen. Maar wat zijn de nadelige effecten?

In het kort:

 • Hoe voorkom je een wildgroei aan Teams?
 • Waarom voldoen standaard Teams niet?
 • Hoe regel je governance goed in?

Lees verder in het whitepaper

Download het whitepaper

Lees verder

Productiviteit

Productiviteit binnen de Digital Workplace

Verhoog de productiviteit van jouw medewerkers met Debble. Door jouw Digital Workplace op de juiste manier in te zetten heeft het de mogelijkheid om een boost te geven aan de productiviteit binnen jouw bedrijf.

Productiviteit binnen de Digital Workplace betekent dat we binnen Debble gebruikers één hub bieden voor al hun applicaties en tools.

"Met locaties in 17 verschillende landen is het voor ons ontzettend belangrijk om onze gebruikers enkel relevant nieuws te bieden. Dit doen we door specifieke doelgroepen te targetten met relevant nieuws." - Hero Group

Bekijk de mogelijkheden in de factsheet

Eén hub voor productiviteit

Veel medewerkers werken met een divers scala aan softwarepakketten om hun taken uit te kunnen voeren. Daarnaast maken ze regelmatig gebruik van documenten, sjablonen of de expertise van hun collega’s. Debble brengt al deze zaken centraal in één digital workplace. Vanaf jouw persoonlijke homepagina vind je de tools waar je mee werkt, de taken die je te doen hebt, dat document waar je de vorige dag mee bezig was, favoriete documenten, links naar belangrijke informatie en nog veel meer. Deze informatie kan ook vanuit andere systemen komen. Zo heb je één ingangspunt voor alles wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Download de integratie factsheet

Informatie op een centrale plek

Informatie is vaak op veel verschillende plekken opgeslagen. Applicaties zoals Microsoft SharePoint, Microsoft Teams of Microsoft OneDrive bevatten vaak een schat aan belangrijke informatie voor het uitvoeren van diverse handelingen. Debble brengt deze informatie samen en zorgt ervoor dat jij de informatie kunt vinden die je nodig hebt.

In contact met collega's dankzij de integratie met Microsoft Teams

Met Debble is het mogelijk om gemakkelijk een vraag te stellen, een chat te starten of notificaties te ontvangen (ook mobiel) bij belangrijke updates. Even een (video) gesprek starten met een collega, een team, een klant of een partner is gemakkelijk door de diepe integratie van Debble met Microsoft Teams.

Lees verder

Wat is Debble?

Het Debble platform

Wat is dat nu eigenlijk precies?

De 5 grote pijlers van Debble

Debble is het platform waarbij de vijf belangrijkste pijlers van een digital workplace de basis vormen. Zo moet het voor iedereen binnen de organisatie mogelijk worden om gemakkelijk met elkaar te communiceren en samen te werken om zo kennis uit te wisselen. Maar echt een digitale werkplek voor je medewerkers door koppelingen te maken naar je andere primarie systemen.

Samenwerken

Tegenwoordig zijn veel organisaties ingericht als een projectorganisatie. Wanneer er op basis van projecten wordt gewerkt, komen mensen uit verschillende afdelingen samen om met hun eigen kennis en expertise het project tot een succes te maken. Een vlekkeloze samenwerking is hierbij essentieel, waardoor Teams een groot onderdeel vormt van Debble. Met Teams wordt het mogelijk om gemakkelijk samen te werken zonder te hoeven mailen met verschillende versies van documenten. Pas wanneer de techniek de juiste ondersteuning biedt aan de werkwijze, kan samenwerken op een optimale manier plaatsvinden. Precies wat we binnen Debble superbelangrijk vinden en ondersteunen.

Lees meer

Koppelingen

De koppelingen tussen de gebruikte systemen zijn vereist voor het hebben van een centraal beginpunt van de dag. Debble heeft al volledige koppelingen met grote systemen als SalesForce, AFAS en SAP, en hier komen continu nieuwe koppelingen bij. Debble blijft zichzelf voortdurend ontwikkelen en uitbreiden met andere systemen, zodat het platform voor steeds meer organisaties direct inzetbaar wordt.

Lees meer

Communicatie

Communicatie is de basis van elke organisatie. In dit geval gaat het niet alleen om het top-down communiceren van management naar de medewerkers toe, maar ook bottom-up en horizontaal door alle afdelingen heen. Binnen Debble is het mogelijk om een smoelenboek te integreren. Debble stimuleert communicatie en samenwerken door een smoelenboek en een uitgebreide integratie met Yammer en Microsoft Teams. Daarnaast kunnen er gemakkelijk berichten gestuurd worden naar segmenten binnen de organisatie, dus alleen naar collega’s in een bepaald land of met een bepaalde functie. Op deze manier wordt de communicatie tussen alle collega’s zo relevant mogelijk.

Lees meer

Kennis

De kennis die bij de medewerkers aanwezig is, is wat de organisatie uniek maakt. Daarom is het zo belangrijk dat deze kennis gedeeld wordt met alle collega’s. Dit kan door artikelen te schrijven voor intern gebruik, maar ook door gebruikersprofielen goed in te vullen. Wanneer jij bijvoorbeeld werkt aan een document getiteld ‘Adoptieplan voor Organisatie X’ en er bestaat al een soortgelijk document, zal je hierop geattendeerd worden. Zo kan kennis hergebruikt worden en wordt het wiel niet opnieuw uitgevonden. Bovendien is het makkelijk om contact te zoeken met de desbetreffende collega, waar nieuwe samenwerkingen uit voort kunnen vloeien. Kortom, het Debble platform beschikt over uitgebreide oplossingen die organisaties helpt bij het beheren, vinden, organiseren en archiveren van kennis en informatie.

Lees meer

Productiviteit

Het maximaliseren van productiviteit zorgt niet alleen voor een werkomgeving die snel en gemakkelijk doet wat het moet doen, maar ook voor een meer werkplezier. Niemand wordt er namelijk gelukkig van om continu te moeten zoeken naar informatie. Dankzij Debble kunnen de mees gebruikte systemen en applicaties aan elkaar gekoppeld worden en worden alle taken vanuit deze omgevingen gebundeld. Log aan het begin van je werkdag in op Debble en krijg direct een overzicht van de taken en afspraken voor die dag. Overzicht, duidelijkheid en alle bijbehorende documenten op één plek inzichtelijk en toegankelijk. Dát is productiviteit.

Lees meer

Van intranetleverancier naar samenwerkingspartner

Toen Debble een aantal jaar geleden begon bood het met name intranet functionaliteiten op basis SharePoint, wat overal makkelijk geïmplementeerd kon worden. Sindsdien is SharePoint significant verbeterd en heeft het zich ontwikkeld naar een Digital Workplace dat volop in beweging is. De rol van Debble veranderde daardoor ook, waardoor het nu niet meer alleen het platform levert maar de gehele dienst. Zo wordt het constant doorontwikkeld en blijft het altijd up-to-date. Nieuwe beveiligingsmaatregelen worden meteen doorgevoerd en ook nieuwe functionaliteiten worden beschikbaar gemaakt zodra het kan.

Focus op eigen corebusiness

Met Debble wordt de gehele Digital Workplace ingericht op de manier die voor ieder individu het beste werkt. Alle taken en afspraken zijn verzameld en gebundeld, waardoor een collega meteen kan starten met zijn of haar echte werk. Door Debble als dienst af te nemen en alle collega’s deze manier van werken aan te bieden, wordt het mogelijk om iedereen efficiënter en effectiever te laten werken. Concentreer je op het toevoegen van waarde voor je eigen klanten en besteed de randvoorwaarden om dit te doen uit aan een partij die hier haar core business van heeft gemaakt.

Bekijk alle functionaliteiten van Debble

De functionaliteiten op een rij

Bekijk hieronder alle functionaliteiten van het Debble platform!

Persoonlijke startpagina

 • Gerpersonaliseerd nieuws en updates

 • Persoonlijke apps & widgets

 • Social feed met Yammer

 • Belangrijke Quick Links

Persoonlijke widgets

 • Deel korte updates met collega's

 • Reageer op nieuwsberichten

 • Volg collega's of groepen

 • Stel vragen aan de organisatie

 • Plaats een poll

Smoelenboek

 • Overzicht van jouw collega's

 • Start direct een chat

 • Zoeken en vinden van collega's

 • Collega overzicht en contactgegevens

 • Zoeken op basis van filters

Nieuws

 • Overzicht van organisatienieuws

 • Zoeken en filteren van nieuws

 • Eenvoudig nieuws aanmaken

 • Publiceren naar de homepage

 • Publiceren naar doelgroepen

 • Like, deel of reageer op nieuws

Gebruikersprofielen

 • Meest gelezen nieuws

 • Persoonlijk nieuws in 'Mijn Nieuws'

 • Recente documenten en werkruimten

 • Collega overzicht en contactgegevens

 • Verjaardagen

 • Evenementenkalender

 • Agenda afspraken

 • RSS Feed

 • Persoonlijke links

Social Feed

 • Integratie met Active Directory

 • Deel expertise en interesses

 • Deel kennis middels blogs

Vacatures

 • Plaats vacatures

 • Categoriseer per afdeling en land

 • Solliciteer direct intern

 • Deel een vacature met collega's

Evenementenkalender

 • Maak evenementen aan

 • Categoriseer per afdeling en land

 • Direct toevoegen aan je agenda

 • Deel evenementen met collega's

Meer weten? Download de factsheet

Lees verder

Debble Azure Klant koppeling

Bedankt voor het geven van jouw consent!

Bedankt voor het doorgeven van jouw consent. Heb je nog vragen? Laat het gerust weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Wil je ons laten weten dat je jouw consent hebt gegeven?

Benieuwd naar de laatste Debble updates?

Bekijk hieronder de laatste drie berichten en video's van Debble Inside!

Verstoringen en Release Management

12 december 2019

We willen jullie graag meenemen in onze agile werkmethodiek en hoe wij omgaan met verstoringen en releases.

Read more

Stappenplan migratie naar Modern SharePoint Q1 2020

10 december 2019

In ons vorige bericht hebben we het gehad over een stappenplan. In dit bericht willen we jullie concreter mee.

Read more

Debble Power Up video November 2019

02 december 2019

De nieuwe Debble Power Up Video staat online! In deze editie laten we je de nieuwe updates van Debble zien.

Read more

Lees verder

Koppelingen

Koppelingen met externe systemen binnen de Digital Workplace

Een Digital Workplace biedt gebruikers pas echt toegevoegde waarde op het moment dat het hun centrale plek is waarin alle applicaties samenkomen. Het intranet of de Digital Workplace waarin het alleen om nieuws en communiceren draait is allang verleden tijd. Daarom focussen wij ons binnen de Debble Digital Workplace op het ontwikkelen en onderhouden van koppelingen met externe systemen. Dit doen wij als onderdeel van onze ‘as a service’ dienstverlening. Dit betekent dat wij koppelingen niet alleen ontwikkelen maar ook onderhouden. Zo hoef jij je als klant niet druk te maken over allerlei ingewikkelde koppelingen.

Koppelingen met externe systemen binnen de Digital Workplace doen we binnen Debble met:

Debble biedt ons een echte Digital Workplace dankzij koppelingen met externe systemen zoals Afas." - Aveco de Bondt

Bekijk de mogelijkheden in de factsheet

Het koppelvlak van Debble

Koppelingen binnen een digitale werkplek zijn een belangrijk onderdeel. Debble beschikt over een door ons gemanaged koppelvlak welke meerdere doelen heeft.

 1. Het starten van een werkproces waarmee samenwerkingsomgevingen worden klaargezet in Microsoft SharePoint en/of Microsoft Teams
 2. Het ophalen en presenteren van relevante informatie uit een bronsysteem
 3. Het verrijken van data in bestanden of samenwerkingsomgevingen

Download de factsheet over koppelingen

Beschikbare koppelingen en partners

Wij hebben standaard koppelingen klaarstaan die alleen nog maar geconfigureerd hoeven te worden binnen jouw omgeving. Staat de koppeling die jij nodig hebt er niet bij? Geen probleem, wij ontwikkelen deze koppeling voor jou als onderdeel van onze dienstverlening.

Bekijk hieronder een lijst met bestaande koppelingen:

  • Visma EasyCruit

  • Recruitee

  • Emply

  • Microsoft Dynamics 365

  • 4PS

  • AFAS

Nieuwe koppelingen

Volgens onze filosofie is het voor het succes van de Digital Workplace essentieel om te koppelen met externe systemen. Zo vormt jouw Digital Workplace écht de hub waarin gebruikers toegang krijgen tot al hun applicaties. Daarom maken we voor al onze klanten de koppelingen die zij nodig hebben. Staat jouw bronsysteem niet bij de standaard koppelingen? Geen enkel probleem! Wij ontwikkelen én onderhouden deze koppeling voor je. Zo kan jij jouw gebruikers de meest complete Digital Workplace bieden.

Lees verder

Meer artikelen...