• Corne van Bunnik

De kracht van extern nieuws binnen het intranet

Intranetten zijn traditioneel gezien behoorlijk intern gericht. De focus ligt vooral op het delen van informatie zoals nieuws, evenementen en andere vormen van informatie met alle medewerkers. Het doel; zorgen dat de medewerker de juiste informatie heeft om zijn of haar werk te kunnen doen. Maar is dit nog wel voldoende? Heeft de medewerker genoeg aan alléén intern gedeelde informatie om zijn of haar werk goed te kunnen doen?

Lees verder

Modern communiceren
 • Corne van Bunnik

Geef jouw intranet een boost met Debble en Viva Connections

Hoe kom ik ook alweer bij het intranet? En hoe start ik het intranet op via mijn tablet of telefoon? Waar kan ik nieuws of applicaties vinden? Herken je deze vragen binnen jouw organisatie? Veel medewerkers slaan het intranet over omdat het slecht toegankelijk is.

Lees verder

 • Corne van Bunnik

Debble Teams Governance module (video)

Een vaak gehoorde uitdaging is het grip houden op Microsoft Teams. Om dit goed te kunnen doen hebben we Debble Teams Governance ontwikkeld, een onderdeel van het Debble platform. 

Lees verder

Microsoft Viva & Debble
 • Corne van Bunnik

Microsoft Viva & Debble

Microsoft Viva is dé nieuwe aankondiging vanuit Microsoft. Maar wat is het precies? En wat kan het jouw bedrijf brengen? In dit blog vertelt Debble Product Owner Corné van Bunnik wat je kunt verwachten van Microsoft Viva en hoe het de digitale ervaring van jouw medewerkers kan versterken.

Debble Workplace

Lees verder

 • Corne van Bunnik

Whitepaper - Dé intranet trends van 2021

Anno 2021 is het intranet geen optie meer, maar een must. In het kader daarvan is het cruciaal om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Daarom beantwoorden we in dit whitepaper een belangrijke vraag: wat zijn de intranettrends voor 2021?

Lees verder

 • Corne van Bunnik

Debble introduceert integratie met Meltwater

Zou het niet superhandig zijn om altijd een goed beeld te hebben bij wat er in de wereld buiten het bedrijf om eigenlijk allemaal gebeurt? Wat wordt er allemaal over jouw bedrijf gezegd in de traditionele media of op social media? Wat zijn hot topics bij je belangrijkste externe stakeholders? Waar zijn je concurrenten allemaal mee bezig? Allemaal informatie die de kwaliteit van de interne besluitvorming flink kan verhogen!

Debble Workplace

Lees verder

 • Corne van Bunnik

Wat is een social intranet en wat kan jij ermee?

Termen als 'intranet', 'social intranet', 'samenwerking' en 'digitale werkplek' vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar wat houden deze hot topics nu precies in? In deze blogpost bespreken we wat deze concepten betekenen én hoe ze onderling verbonden zijn.

Lees verder

Microsoft Teams
 • Corne van Bunnik

Waarom Microsoft Teams de beste samenwerkingstool voor jouw organisatie is

Microsoft Teams is slechts een paar jaar geleden officieel gelanceerd, maar organisaties die het gebruiken kunnen zich nu geen andere manier van samenwerken meer voorstellen. Sterker nog, voor sommige organisaties is het vooruitzicht om Teams te gebruiken een leidende factor in de transitie naar de cloud. Maar hoe heeft een product als Teams zo snel zo’n enorme impact teweeg gebracht? En wat is het grote geheim waar miljoenen gebruikers wereldwijd van profiteren?

Debble Workplace

Lees verder

Digitale Werkplek
 • Corne van Bunnik

Versneld aan de slag met je Digitale Werkplek

De komende drie weken gaat werkend Nederland massaal aan het thuiswerken in verband met het coronavirus. Bedrijven zetten alles op alles om thuiswerken mogelijk te maken voor hun medewerkers.

Lees verder

Microsoft Teams aan de slag
 • Corne van Bunnik

Snel aan de slag met Microsoft Teams

De afgelopen dagen heb ik veel vragen gehad met betrekking tot het gebruiken van Microsoft Teams. Aangezien heel Nederland de komende drie weken zoveel mogelijk thuis gaat werken, leek het ons nuttig om even wat tips te delen.

Lees verder

niveaus modern intranet
 • Franck van Diest

De verschillende niveaus van een modern intranet uitgelegd

Binnen een intranet, en een organisatie als geheel, zijn er drie interne niveaus en één externe te onderscheiden. Het idee hierachter is dat wanneer er positieve invloed uitgeoefend wordt op de interne niveaus, dat deze vanzelf naar buiten toe uitstraalt.

Lees verder

digitale werkomgeving lanceren
 • Franck van Diest

Een digitale werkomgeving lanceren? Begin met een POC

Het lanceren van een nieuwe digitale werkomgeving is voor organisaties een grote strategische keuze. Deze investering is vooral geënt als ondersteuning op het primaire proces, dus is het voor veel organisaties moeilijk om in eerste instantie te herkennen hoeveel winst deze oplossing gaat opleveren.

Lees verder

 • Franck van Diest

De big bang die Microsoft Teams heet

Inmiddels is Microsoft Teams aardig ingeburgerd, althans, in onze wereld. Ik werk in een omgeving met nagenoeg alleen maar Office 365 gebruikers. En daarmee bedoel ik dan onze klanten.

Lees verder

microsoft teams of whatsapp
 • Franck van Diest

Microsoft Teams als vervanger voor zakelijke WhatsApp groepen?

Veel teams en collega’s hebben onderling chat groepen in WhatsApp waarin zowel lol wordt gemaakt als zakelijke informatie wordt gedeeld. Dit gaat zover als het uitwisselen van gegevens over klanten of cliënten, tot aan het delen van wachtwoorden! Eigenlijk kan dit niet, zeker niet in het kader van informatiebeveiliging en AVG.

Lees verder

microsoft teams or whatsapp
 • Franck van Diest

Microsoft Teams as a replacement for business groups in WhatsApp?

Many teams and colleagues have chat groups in WhatsApp that both serve the purpose of fun and sharing business information. This goes as far as the exchange of information about customers or clients, up to the sharing of passwords! To be honest, this is not OK, especially not in the context of information security and GDPR.

Lees verder

Intranet design Debble
 • Jeroen Wehkamp

Blog - Waarom is design zo belangrijk?

Bij design gaat over het plaatsen van de juiste tekst, afbeeldingen en pictogrammen op de juiste plek. In deze blog leggen we uit waarom en geven we je een aantal super tips. 

Lees verder

Debble Teams Governance
 • Corne van Bunnik

Debble Teams Governance: Grip op Teams

Digitaal samenwerken is booming. Chatten, videobellen en andere vormen van digitale samenwerking hebben een enorme boost gehad door de toename van het aantal thuiswerkers wereldwijd. Een tool die hier flink van heeft geprofiteerd is Microsoft Teams, momenteel de meest gebruikte samenwerkingstool ter wereld.

Lees verder

 • Chantal van Velzen

Debble aanwezig op Congres Intranet

Ook dit jaar zijn we met Debble hoofdsponsor van Congres Intranet. Op 21 maart staan alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van intranet, samenwerken, Digital Workplace, adoptie en kennismanagement centraal. 

Lees verder